Over mijzelf

Over

Jan Maliepaard

Ik ben in 1964 geboren te Haarlem als jongste zoon van een gezin met zes kinderen.  

Van 1984 tot 1999 ben ik in dienst geweest bij de Rabobankorganisatie, waar ik alle facetten van het bankbedrijf heb doorlopen. Vervolgens ben ik van start gegaan met een advieskantoor voor financiële planning. Als gecertificeerd Financieel Planner en Erkend Hypotheekadviseur was ik een van de eerste adviseurs die niet werkte op provisiebasis, maar onafhankelijk adviseerde tegen een uurtarief. Daarnaast verzorgde ik enkele jaren als freelance docent de opleiding Financiële Planning voor het opleidingsinstituut NIBE-SVV.

De naam ‘Jan Maliepaard Fine Art & Finance‘ heeft te maken met mijn verschillende werkzaamheden.  Vanaf 2009 combineer ik advieswerkzaamheden met diverse creatieve projecten. Zo heb ik in de afgelopen jaren een tweetal biografieën geschreven en ben ik actief geweest als realistisch kunstschilder. Ik heb  een aantal van mijn schilderijen mogen exposeren in o.a. Londen, New York en Beijing. Eervol is dat ik als realistisch kunstschilder ben opgenomen in de ‘Who is Who in Visual Art- Masters of Realistic Imagery’.

Zienswijze

Geen platgetreden paden

Zowel privé- als zakelijk denk ik graag ‘out of the box’, hetgeen wellicht ook de veelzijdigheid van mijn werkzaamheden verklaart. Platgetreden paden zijn niet aan mij besteed. Het geeft mij een erg goed gevoel als ik een bijdrage kan leveren bij het op orde brengen van financiële huishoudens en het is voor mij een uitdaging daarbij te kunnen helpen met creatieve oplossingen. Dit geldt zowel voor meer bemiddelde klanten als voor mensen met een smalle beurs, die ik als oprichter van Sociale BelastingHulp Gouda  help met belastingadvies. De combinatie van financieel advies met creatieve projecten zorgt voor een mooie balans in mijn werkzame leven.

Meer informatie over mijn creatieve werkzaamheden: